Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

 

9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΛΩΝΙΑ (ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΒΑΡΣΟΒΙΑ- ΑΟΥΤΒΙΤΣ)
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟ

Αναχώρηση 07/07/2018 
Επιστροφή 15/07/2018

Τιμή σε δίκλινο δωμάτιο/άτομο 475 Ε 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1.Την μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
2. Δύο Διανυκτέρευσης στο Βελιγράδι. 
3. Μία Διανυκτέρευση στην Βουδαπέστη.
4. Δύο Διανυκτέρευσης στο Κρακοβία
5. Δύο Διανυκτέρευσης στην Βαρσοβία. 
6. Μία Διανυκτέρευση στην Μπρατισλάβα
7. Πρωινό &ένα δείπνο καθημερινά.
8. Ξενάγηση μέσα στο μνημείο Άουσβιτς.
9. Ξενάγηση μέσα στα Αλατορυχεία Βλιέτσικα.
10. Εκδρομές , περιηγήσεις, ξεναγήσεις.

11. Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
12. Αρχηγός του γραφείου.
14. Δημοτικοί φόροι των ξενοδοχείων.

 

 

 

 

 

 

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΒΟΛΟΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 
Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( ξενάγηση πόλης) – ΚΡΑΚΟΒΙΑ 
Πρωινό και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Αναχώρηση για την Κρακοβία. Θα διατρέξουμε όλη την χώρα και θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Κρακοβία. είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης, με ηλικία πάνω από 1,000 χρόνια. Θεωρείται η καρδιά & η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες & έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ 
Πρωινό και περιήγηση της Κρακοβίας. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αι. & η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς & ο λόφος του Κάστρου την κάνουν πιο δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα μουσεία, τα μνημεία, η Κρακοβία είναι μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδρομή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, προστατευόμενα από την UNESCO, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας & αποτελούν μια εκπληκτική, υπόγεια εμπειρία. Τα αλατωρυχεία της αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ 
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη το απόγευμα στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ –ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993, η Τσέχικη και Σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δύο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στην Κρέμνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποία θα θαυμάσουμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΛΟΣ 
Πρωινό και αναχώρηση για το Βόλο. Με σύντομες στάσεις στη διαδρομή άφιξη στην πόλης μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναχώρηση 21/07/2018
Επιστροφή 24/07/2018

Τιμή σε δίκλινο δωμάτιο/άτομο 230 Ε

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1.Την μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
2. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΚΥΛΛΗΝΗ - ΠΟΡΟ- ΚΥΛΛΗΝΗ 
3. Τρείς διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο IONIAN PLAZA 
4.Πλούσιο πρωινό μπουφέ.
5. Τοπικό ξεναγό στην Κεφαλονιά.
6. Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.
7. Αρχηγός του γραφείου.


1η μέρα : Βόλος – Κυλλήνη – Κεφαλονιά Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Κυλλήνη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Κυλλήνη και επιβίβαση στο πλοίο για Κεφαλονιά. Άφιξη στο νησί και μετάβαση στο Αργοστόλι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού με τις ευρύχωρες πλατείες, τους πλακόστρωτους πεζόδρομους, τις αξιόλογες εκκλησίες, τα διώροφα και τριώροφα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία συνθέτουν την εικόνα του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 
2η μέρα : Αργοστόλι – Άγιος Γεράσιμος – Σπήλαιο Μελισάνης – Φισκάρδο – Αργοστόλι
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το βόρειο τμήμα του νησιού. Πρώτος σταθμός μας το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προσκύνημα στον προστάτη του νησιού. Η γραφική εκκλησία και τα μεγάλα πλατάνια που φύτεψε ο Άγιος εντυπωσιάζουν. Μέσα από φύση ονειρική θα φθάσουμε στο σπήλαιο της Δογκαράτης. Η ακουστική του και οι ιριδίζουσες αποχρώσεις του Σπηλαίου αφήνουν στον επισκέπτη εικόνα μοναδική. Ακολουθεί η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης . Η όμορφη βαρκάδα και οι αποχρώσεις στα τοιχώματα και στα νερά του σπηλαίου μαγεύουν την ψυχή. Επίσκεψη αργότερα στην Αγία Ευφημία, όπου θα σταματήσουμε στο γραφικό λιμανάκι για προαιρετικό φαγητό και ξεκούραση. Τα παλιά σπίτια , τα φαναράκια στην παραλία και το καλό παραδοσιακό φαγητό αφήνουν αξέχαστες εντυπώσεις. Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε χωριά που το παρελθόν τους επηρέασε σημαντικά την τοπική ιστορία. Διαδρομή γεμάτη αντιθέσεις με κορύφωση την μοναδική παραλία του Μύρτου . Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στο όμορφο Φισκάρδο, παραθαλάσσιο κοσμοπολίτικο χωριό. Ακολουθώντας μια διαδρομή που προσφέρει θέα στην Άσσο, επιστροφή στο Αργοστόλι. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Ληξούρι Πρόγευμα κι αναχώρηση για το γραφικό Ληξούρι . Περιήγηση στην όμορφη «χωριοπούλα» του Λασκαράτου. Θα επισκεφτούμε την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη, την Ι.Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου και στην συνέχεια την παραλία Ξι, με την κόκκινη άμμο. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Κουνόπετρα, ένα από τα γεωλογικά φαινόμενα του νησιού. Επιστροφή στο Ληξούρι για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η μέρα : Σκάλα – Κυλλήνη – Βόλος Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το όμορφο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Σκάλα, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Αναχώρηση για Πόρο, επιβίβαση στο πλοίο για Κυλλήνη και άφιξη στο Βόλο αργά το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις.
Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια, και ό,τι δεν αναφέρεται

Δρομολόγια πλοίων:
21/07 : Κυλλήνη – Πόρος : 13:00 – 14:20
24/07 : Πόρος – Κυλλήνη : 15:30 – 16:45

Στη γραφική κεντρική πλατεία του Αργοστολίου με τους εξωτικούς φοίνικες και το ατελείωτο "πηγαινέλα" των ανθρώπων, επιβάλλεται μοναδικά και μεγαλόπρεπα το ξενοδοχείο Ionian Plaza με την καταπληκτική αρχιτεκτονική παρουσία, πραγματική αποθέωση του νεοκλασικού. www.ionianplaza.com

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Σωματείο τηλ.2421098304

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΛΑΣΤΑΡΑΣ Β. ΖΥΓΟΥΡΗΣ Ν.